Pohjois-Karjalan prikaatin uusi komentaja 
Ville Hyvärinen Marke-vaimonsa kanssa 
Ohra-ahojen jäähyväisvastaanotolla.

 

 
POHJOIS-KARJALAN PRIKAATIN KOMENTAJA EVERSTI 
VILLE HYVÄRINEN

Olen syntynyt Oulussa vuonna 1957, samana päivänä jolloin on Yhdysvaltain kansallispäivä eli neljäs heinäkuuta. Kävin kouluni ja kirjoitin ylioppilaaksi Rovaniemellä, jonne aikoinaan siirryimme isäni työni vuoksi.

Perheeseeni kuuluu vaimoni Marke, joka työskentelee nykyään Helsingissä Maunulan Yhteiskoulussa kouluterveydenhoitajana. Poikamme Miika opiskelee taloustieteitä Vaasan yliopistossa, hän on reservin vänrikki. Kaksostyttäremme Hanna ja Katariina opiskelevat Tikkurilan Lukiossa kansainvälisellä IB-linjalla.

Olemme asuneet Haminassa, Oulussa, Helsingissä, Oslossa ja Pekingissä. Kaksi viimeksi mainittua pääkaupunkia johtuu siitä, että työskentelin sotilasasiamiehenä Norjassa vuosina 1997-2000 ja Kiinassa vuodet 2003-2006. Olen opiskellut turvallisuuspolitiikkaa Genevessä Sveitsissä vuonna 1996 ja Changpingissa Kiinassa vuonna 2002.

Harrastuksiini kuuluu kuntourheilu ja lukeminen. Talvisin harrastan kuntohiihtoa, perinteisellä tyylillä, sekä laskettelua. Kesäisin harrastuksiini kuuluu matkamoottoripyöräily yhdessä vaimoni kanssa.

Olen todella tyytyväinen, että sain Pohjois-Karjalan prikaatin komentajuuden ja samalla tilaisuuden tutustua paremmin erääseen Suomen kauneimmista alueista - Pohjois-Karjalaan.

Toivotan Karjalan Poikien lukijoille hyvää ja menestyksellistä vuotta 2007.


Pohjois-Karjalan prikaatin
komentaja
Eversti Ville Hyvärinen