TERVEHDYS RESERVILÄISET!

Uusi toimintavuosi on jo hyvässä vauhdissa ja toimijat ovat vaihtuneet, niin piireissä kuin monissa yhdistyksissäkin, myös uusi toiminnanjohtaja Kari Jylhä on aloittanut työnsä.

Kiitän syyskokouksessa saamastani luottamuksesta, saadessani tilaisuuden johtaa piiriämme Jarmo Tolvasen jälkeen. Tuhannet kiitokset Jarmolle erittäin hyvästä ja ansiokkaasta työstä piirimme johtamisessa. Kunnossa olevan piirimme johtamista on hyvä jatkaa. Vielä kerran kiitokset entiselle toiminnanjohtajallemme Tenho Ilvoselle pitkästä piirimme eteen tehdystä työstä.

Piirissämme tulemme tekemään yhteistyötä varapuheenjohtajien Jorma Huttusen ja Hannu Härkösen, yhdistysten, piirihallitusten, Reserviläisliiton ja Reserviupseeripiirin kanssa, unohtamatta Puolustusvoimia, Rajavartiolaitosta, veteraanijärjestöjä, MPK:ta ja kaikkia muita lukuisia yhteistyötahoja.

Tämän vuoden aikana tämän aviisin eli Karjalan Pojat lehden julkaisu muuttuu viime vuonna perustetun PKMT:n (Pohjois-Karjalan Maanpuolustuksen Tuki ry) hoitamaksi. Tämä ei kuitenkaan
tarkoita sitä, että yhdistysten ja yksityisten ilmoitushankintaan tulisi muutoksia. Ilmoitushankinta on edelleen tärkeää lehden toimittamiseksi ja saahan yhdistykset rahaa omaan toimintaansa hankkimalla ilmoituksia.

Kehotan yhdistyksiä aktivoitumaan jäsenhankinnassa, sillä keski-ikä jäsenistössämme nousee jatkuvasti. Nuoria uusia toimijoita tarvitaan, että toimintamme kehittyisi ja jatkuisi maanpuolustushenkeä esillä pitävänä ja eteenpäin vievänä. Tällä tavalla saamme uusia
toimintamuotoja toimintaamme. Paljon on puheena myös perheliikunta. Nyt on hyvä aika saada erilaiset tapahtumat ja tempaukset sellaiseen määrään, että voimme sanoa maakuntamme reserviläishenkisten asukkaiden liikkuvan vauvasta vaariin.

Itse kunkin tulee ottaa itseään ”niskasta kiinni” ja lisätä liikkumistaan. Tutkijoiden mukaan suomalaistenkin paino on nousemassa, josta seurauksena on vanhemmalla iällä sydänsairauksien
ja diabeteksen lisääntyminen. Tiedä kuntosi ja osallistu reserviläisille järjestettäviin kenttäkelpoisuustesteihin.

Liittomme ja piirimme yhtenä toiminnan painopistealueena on edelleen: Veteraaneja ei jätetä! Vielä ei ole liian myöhäistä huomioida kanssamme eläviä veteraani naisia ja miehiä. Veteraanityöhön on olemassa Reserviläisliitosta saatava hyvä Veteraanityön opas. Veteraanikeräys 2007 alkaa 1.3. ja tempauspäivä on 10.3.. Tehkäämme yhdistyksinä ja yksilöinä kovasti töitä keräyksen onnistumiseksi, maksaaksemme kunniavelkaa niille naisille ja miehille, jotka omalla peräänantamattomalla työllään ja taisteluillaan sotiemme aikana pitivät maamme itsenäisenä ja demokraattisena valtiona.

Toivotan kaikille reserviläistyötä tekeville hyvää kevään jatkoa !


Aimo Issakainen

Reserviläispiirin puheenjohtaja