Reserviupseeripiirin uusi puheenjohtaja 
Arto Juntunen keskustelemassa eversti evp 
Martti Kukkosen kanssa Pohjois-Karjalan 
Prikaatin komentajan tehtävien luovutus- 
ja vastaanottotilaisuuden yhteydessä 
Kontiorannassa 5.1.

 

 
Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiirin uusi puheenjohtaja ARTO JUNTUNEN


Olen Arto Juntunen ja aloitin Pohjois-Karjalan reserviupseeripiirin puheenjohtajana vuoden 2007 alusta. Olen 44-vuotias reservin yliluutnantti Tohmajärveltä. Piirin varapuheenjohtajana toimin edelliset kaksi vuotta. Yhdistykseni on Tohmajärvi-Värtsilän reserviupseerit. Karjalan Poikien päätoimittajana toimin vuodet 2003 - 2004.

Varusmiespalvelukseni olen suorittanut Kontiorannan Kuljetuskomppaniassa 1987 - 1988. Reserviupseerikurssi oli Klaani ja numeroltaan 187. Reservisijoitus vei pataljoonan kautta prikaatiin ja siltä Pohjois-Karjalan Rajavartiostoon. Nykyiseltä reservisijoitukseltani olen Pohjois-Karjalan Maakuntakomppanian päällikkö. Rauhanturvatehtävissä olen palvellut NATO -johtoisessa SFOR -operaatiossa vuosina 2001 - 2002 Bosnia-Hertsegovinassa. Toimin Cimic -upseerina palveluspaikkoinani muslimikaupunki Tuzla ja serbikaupunki Bijeljina.

Olen koko työurani ollut koululaitoksen palveluksessa. Koulutukseltani olen historian opettaja ja olen valmistunut Joensuun yliopistosta 1986. Tällä hetkellä olen Tohmajärven koulukeskuksen rehtori. Koulukeskukseen kuuluvat Tietäväisen koulu, joka on yläkoulu, ja Tohmajärven lukio. Opiskelijoita koulukeskuksessa on n. 330 ja henkilökuntaa n. 40.

Harrastustoiminnassa koen läheiseksi metsästyksen, erityisesti hirvenmetsästyksen. Luonnossa liikkuessa tulee myös valokuvattua. Toinen harrastukseni on moottoripyöräily. Piirin puheenjohtajana pyrin panostamaan siihen, että olen yhdistysten käytettävissä. Tulen mielelläni vierailemaan yhdistysten kokouksissa ja kerron teille RUL:n kuulumiset sekä Maakuntajoukkojen tilanteen Pohjois-Karjalassa. Tulevat kaksi vuotta ovat ratkaisevia sille, kuinka saamme Maakuntajoukon koottua ja toiminnan alkamaan. Miehistön rekrytointi on suuri haaste, johon meidän on vastattava.


Arto Juntunen