Kirkkoherra Sakari Takala puhuu joulutulilla 
Kiteen Hutsin maastossa

 

 ENNÄTYSYLEISÖ KITEEN JOULUTULILLA


Perinteisille Joulutulille osallistui 14.päivä joulukuuta n. 120 henkeä, joka on Kiteellä uusi ennätys. 
Olosuhteet olivat kaikkea muuta kuin jouluiset - vettä vihmoi vähän, ilma n. + 3 astetta eikä lumen häivää maassa. Kuitenkin kansa viihtyi tummien kuusien ja pimeän keskellä, sillä valoa ja lämpöä antoivat rakotulet, nuotiot ja jätkänkynttilät. Kuuma glögi teki kauppansa ja makkarakauppa kävi vilkkaana. 

  Tilaisuuden alussa laulettiin sopivasti ‘’No Onkos Tullut Kesä” kirkkoherra Sakari Takalan johdolla harmonikkataiteilija Timo Hacklinin säestäessä.
 
  Kirkkoherra Takala piti jouluisen puheen mainiten, että ensimmäisenä jouluna paimenet sytyttelivät tulia pitääkseen petoeläimet loitolla ja lämmitelläkseen. 
Jouluevankeliumin rauha ja ilo on vuosituhansien kautta kulkenut tähän hetkeen ja tätä kaikkea muistelemme tällä paikalla. 

  Kirkkoherra Takalan puheen jälkeen laulettiin joululauluja, paisteltiin makkaraa nuotiolla ja hörppäiltiin kuumaa glögiä. Yleisö viihtyi tulilla ja moni kyseli, että onko taas ensi vuonna joulutulet ja järjestäjät lupailivat perinteen jatkuvan. 

  Kiteen Reserviupseerien ja Reserviläisten talkooväki oli sangen tyytyväinen runsaaseen yleisömäärään ja raivasivat jälkensä maastosta tilaisuuden lopuksi. 
Päivällä pieni tiedusteluporukka siivosi melkoiset sotkut nuorison jäljiltä raivaten paikan juhlakuntoon lasinsiruista ja muista roskista. 

  Seuraava yö olikin se kuuluisa hirmumyrsky ja sotki osaltaan metsän.Teksti ja kuva:
Reijo Kohonen