Veteraaneille, kutsuvieraille ja lippulinnan jäsenille
tarjoiltiin valalounas ruokalassa

 

 PRIKAATIMME VALA KESÄLAHDELLA


  Pohjois-Karjalan Prikaatin alokkaiden valatilaisuus Kesälahdella 17. päivä helmikuuta kokosi pitäjään sotilaiden lisäksi n. parituhatta osallistujaa. Kylän tiet olivat täynnä ihmisiä ja ajoneuvoja, mutta liikenne sujui mukavasti sotilaiden ohjauksessa.

  Valapäivä alkoi seppeleenlaskulla Sankarivainajien Muistomerkillä, johon Kesälahden kunta, seurakunta, reserviläisjärjestöt ja P-K:n Prikaati laskivat seppeleensä. Ortodoksisen liturgian piti Isä Vesa Takala, joka on myös Prikaatin ortodoksinen pappi.

  Valatilaisuus pidettiin urheilukentän montussa, jonne joukot ryhmitettiin ja me lippulinnalaiset mukana. Ilma oli pilvinen ja pari pakkasastetta, mutta tuuli sai odottelevan joukon olon vähän viluiseksi. Valahartauden piti sotilaspastori Juha Eklund.

  Prikaatin uusi komentaja eversti Ville Hyvärinen mainitsi puheessaan mm. valatilaisuuden jäävän alokkaille - tuleville jääkäreille mieliin ikimuistoisena tapahtumana ja että tämä on eräs tärkeimpiä virstanpylväitä yhteiskunnan jäseneksi kehittymisessä.

  Valakaavan esilukijana toimi selkeä-ääninen Kesälahden kunnanhallituksen puheenjohtaja Markus Nousiainen. Tämän jälkeen eversti Hyvärinen ylensi alokkaat jääkäreiksi.

  Paraatijoukkoja komensi Prikaatin esikuntapäällikkö evl Tuomo Juvonen ja katselmuksen otti vastaan ev Ville Hyvärinen kunnan luottamusmiesjohdon ja veteraanien edustajien kanssa.

  Jääkäreille ja yleisölle oli kenttäruokailu yläkoulun pihalla. Veteraaneille, kutsuvieraille ja lippulinnan jäsenille tarjoiltiin valalounas ruokalassa.

  Tuntui mukavalta hyvin sujuneen valapäivän jälkeen, olimme olleet lämminhenkisessä maanpuolustustapahtumassa, joka on muuten osa meidän reserviläisten työtä.


Kuva ja teksti:
Reijo Kohonen