Pohjois-Karjalan Reserviläispiiri ry:lle ansiomitali

 

Piiri on perustanut kolmiluokkaisen ansiomitalin. Jarmo Tolvasen johdolla toiminut suunnitteluryhmä on valmistellut mitalin ulkoasun ja säännöt. Mitalin ovat suunnitelleet juukalaiset Jarmo Tolvanen ja Raimo Gröhn. Pronssisen ansiomitalin myöntäminen edellyttää 5 vuoden toimintaa tai ansiokasta toimintaa yhdistyksen tai piirin hyväksi. Hopeisen ansiomitalin saajalta vaaditaan 10 vuoden aktiivitoimintaa yhdistyksessä tai erittäin ansiokasta toimintaa yhdistyksen ja piirin hyväksi. Kultaisen ansiomitalin myöntämiseen vaaditaan vähintään 15 vuoden aktiivikautta yhdistyksessä tai erittäin ansiokasta ja merkittävää työtä piirin tai yhdistyksen hyväksi. Mitalia kannetaan puna-mustassa nauhassa, jossa on keskellä hopean värinen pystyjuova.

Pronssisen ansiomitalin voi anoa yhdistys, piiri tai jäsen itse, joka täyttää saamisen edellytykset.

Hopeisen ja kultaisen mitalin esittäjinä toimivat ensisijaisesti yhdistykset ja piiri. Anoja maksaa mitalin, joiden hinnat ovat: pronssinen 200,00, hopeinen 250,00 ja kultainen 300,00 markkaa.

Mitalia jaetaan yleensä merkkipäivinä. Mukana seuraavat kunniakirja ja mitalinauha pienoismerkkiä varten.

Anominen suoritetaan kirjallisesti yhdistyksen allekirjoituksin varustettuna. Lomakkeita saa piiritoimistosta sähkö- tai kirjepostina. Hakemukset on tehtävä hyvissä ajoin ennen jakopäivää.

Ensimmäiset mitalit lyödään ja jaetaan syksyn aikana. Ensimmäiset hakemukset yhdistyksistä voi lähettää heti piiritoimistoon.