PROJEKTI 2066


Nykypäivänä tuntuu siltä, että jokaisella vähänkään itseään kunnioittavalla toimijalla on omat, toinen toistaan komeammat strategiat, jotka luotaavat kauas eteenpäin. Arvotkin täytyy olla jokaisella kirkkaana mielessä.

  Liitoilla (RUL, RES ja RESUL )on omat visionsa ja strategiansa vuosille 2008 – 2010. kurkottaapa Reserviläisliitto jopa aina vuoteen 2015 saakka. Ne on hyväksytty ja niiden mukaan toimintaa viedään piiritasolla eteenpäin. Tämä on hyvä, varsinkin jos suunnitelmat on laadittu hyvin ja ne ovat toimivia. Useamman vuoden jakso on selkeästi nähtävissä jo etukäteen ja toimintaa voidaan kehittää sen mukaisesti. Tärkeää on myös, että jäsenistö sitoutuu mukaan suunnitelmiin, sitä on siis hyvä kuunnella jo suunnitteluvaiheessa.

  Mikä on tuo projekti 2066? Tietenkään se ei ole mikään virallinen projekti, vaan se on allekirjoittaneen hahmotelma. Projektin numero tulee, kun lasketaan yhteen piirien maksaneiden jäsenten lukumäärä 31.12.2007 (RES 1205 ja RU 861 ). Edellisenä vuonna projektinumero olisi ollut 2059 (RES 1200 ja RU 859 ). Projektinumero ei siis ole vakio vaan vaihtelee. Piirin etu on tuon projektinumeron kasvaminen. Tällä hetkellä tilanne on hyvä: hitaasti, mutta varmasti luku nousee. Hidas ja vakaa kehitys on hyvä asia, onhan esim. painonpudotuksessa parempi tuo hitaasti, mutta varmasti menetelmä. Nopeasti ja paljon puolestaan johtaa usein lopputulokseltaan huonompaan tulokseen, asiat palaavat ennalleen, jopa huononevat.

Projekti 2066:n ydinajatuksena on se, että piirit ja yhdistykset voisivat tuottaa palveluja jokaiselle jäsenelleen. Mahdotonta, sanoo se kuuluisa JOKU. Kuitenkin ainakin yksi kaikille maksaneille jäsenille suuntautuva palvelu on jo. Se on muuten tällä hetkellä kädessäsi .

  Entäs muu tarjonta. Yhdistystoiminta, reserviläistoiminta, liikunta, ammunta jne. Tarjontaa siis on, pitää vain saada tuote ja henkilö kohtaamaan. Ongelma on usein, että järjestetään laadukkaita tilaisuuksia, mutta yleisöä ei kuitenkaan tule. Missä voisi olla vika? Usein syynä voi olla kiinnostuksen puute, kiinnostuksen aiheet ovat hyvinkin henkilökohtaisia. Oleellinen seikka on myös, että tiedotus ontuu, eikä tietoa saada asiasta kiinnostuneille. Tieto tulee joko liian aikaisin, jolloin se unohtuu tai sitten se tulee liian myöhään - on jo muita suunnitelmia.

  Tiedotuksen osalta oikeiden tiedotuskanavien löytäminen on kaiken perusta. Liittojen tapahtumat löytyvät hyvin niiden omilta sivustoilta. Paikallisella tasolla tätä KARJALAN POJAT – lehden käyttöä voitaisiin tehostaa. Lehden etuna on sen kattavuus piirimme jäsenistön suhteen, saahan jokainen maksanut jäsen sen. Lisäksi on muistettava, että KARJALAN POJAT on luettavissa myös nettiversiona piirin sivustoilla ”www.pkreservi.fi”. Raine Turunen kaipaa jatkossa tekstejä esim. ”YHDISTYKSISSÄ TAPAHTUU” -palstalle. Sieltä olisi itsenikin helppo tarkastella mitä yhdistyksissä tapahtuu ja missä kannattaa käydä..

  Nykysuuntaus on selkeästi viemässä viestintää entistä enemmän bittiavaruuteen ja siihen on myös meidän totuteltava. Mielestäni sähköpostitse tapahtuva tietojen siirto toimii piireissä hyvin. Haittapuoliakin on. Sähköpostiosoitteet tuntuvat vain aina silloin tällöin vaihtuvan ja uusi osoite ei kulkeudu sitä tarvitsevalle. Toinenkin huono puoli tässä sähköisessä posteljoonissa on. Postilaatikko ähkii koko ajan punaisella ja on suoritettava tyhjennystoimia, jotta uudet viestit sopivat laatikkoon. Aina silloin tällöin käy niin, että sormi on nopeampi kuin ajatus ja tieto häviää syntysijoilleen ( jos on tallennettu ) ja toiminnanjohtajaparka joutuu anelemaan uudestaan jo kerran pyytämiään tietoja.

Yhteenveto projektista 2066:

Tiedottamalla tulevasta ja menneestä oikein ja oikea-aikaisesti tieto siirtyy oikealla välineellä kaikille jäsenille.

Porukka liikkeelle piirien ja yhdistysten
tapahtumiin!Keväthankia odotellessa


Ari Eskelinen
Pohjois-Karjalan reserviläispiirien
toiminnanjohtaja