reserviLÄISSISKOT JA -VELJEt!


Hyvää alkanutta toiminnallista vuotta 2008! Kaikille toimijoille riittää varmasti töitä reserviläistoiminnan parissa. Iänikuinen kysymys on, mistä saamme nuoria ja uusia toimijoita. Onneksi sentään piirimme puheenjohtajistoon tuli Timo Mononen. Tervetuloa ”hommiin”. 
”Kiikarissa” on myös vuodelle 2009 nuori mies, kun itse jätän puheenjohtajan tehtävät tämän vuoden lopussa.

Viime vuosi oli maassamme historiallinen, kun vietimme maamme 90-vuotisjuhlaa. Tämäkin vuosi on historiallinen vuosi. Tammikuussa 90 vuotta sitten alkoi Sisällissota, Vapaussota tai Veljessota, miten meistä kukin sitä nimittää. Tässä traagisessa tapahtumassa kuoli ja haavoittui valtava määrä suomalaisia naisia, miehiä ja lapsia, puhumattakaan niistä julmuuksista, joita puolin ja toisin tehtiin. Yhteiskuntaan jäi repivät haavat vuosikymmeniksi. Mielestäni sukupolvien tulee nyt jo pystyä puhumaan ja käsittelemään tuolloisia tapahtumia avoimesti ja rehellisesti, kunnioittaen molempia osapuolia.

Veteraanikeräys alkaa taas maaliskuussa. Kunnioittakaamme niitä naisia ja miehiä, jotka takasivat meille vapauden ja itsenäisyyden ja jotka rakensivat uutteralla työllään sodanjälkeisen hyvinvoinnin, tekemällä kaikkemme keräyksen onnistumiseksi. Onnistumiseen voimme vaikuttaa antamalla kyytejä kerääjille pitäjillä ja osallistumalla omalla työpanoksellamme keräykseen, mottonamme: Veljeä ei jätetä!

Tänäkin vuonna on merkittäviä vuosipäiviä jäsenistöllämme, mutta erikoisesti haluan piirimme puolesta lähettää myöhästyneet onnentoivotukset Mannerheim-ristin Ritarille Onni Määttäselle ja piirimme kunniapuheenjohtajalle Eero Jakolle.

Toivoisin aktiivisuutta piirimme yhdistyksiltä, kun perinteisesti kevätkokouksessa palkitsemisten aika, niin mitä yhdistystä ja ketä reserviläistä palkitaan, kun ei taaskaan tullut ehdotuksia. Ei näköjään auta, vaikka miten patistelisi tekemään ehdotuksia. Uskon kuitenkin, että melkein kaikilla yhdistyksillä on toimintaa, minkä perusteella voisi vuoden yhdistyksen tittelin saada.
 
 
Hyvää toimintavuoden jatkoa!
 
 
Aimo Issakainen
Pohjois-Karjalan reserviläispiirin 
puheenjohtaja