Kiteen Reserviupseerit ry:n arkistoa ollaan siirtämässä
 Kitee-Seuran arkistoon. Mappeja kantavat puheenjohtaja
Arvo Kinnari vasemmalla, puheenjohtajuuden vuoden
alusta vastaanottava Raimo Liukku sekä Ahti Kopperi
ja Olavi Lautamäki Kitee-SeurastaKiteen Reserviupseerien arkisto Kitee-Seuran suojiin

Kiteen Reserviupseerit ry luovutti kuuden vuosikymmenen ajalta olevan arkistonsa Kitee-Seuran arkistossa säilytettäväksi ja tulevien sukupolvien hyödynnettäväksi.

Arkisto koostuu Kiteen Reserviupseerit ry:n puheenjohtajan Arvo Kinnarin mukaan pöytäkirjoista, toimintasuunnitelmista ja –kertomuksista sekä muusta vuodesta 1945 lähtien kertyneestä materiaalista.

Kinnari kertoi, että säilytettäväksi tarkoitettu aineisto on käsitelty varsin mittavasti ja tarkastettu huolella ennen Kitee-Seuran paloturvalliseen arkistoon siirtämistä.
-Aineistoa on peräti 18 puheenjohtajan aikakaudelta. On ihme, että kaikki pöytäkirjat ja niihin liittyvät asiakirjat ovat vielä tallessa ja hyvässä kunnossa sanoi Kinnari.

Kitee-Seuran arkistotoimikunnan puheenjohtaja Ahti Kopperi kiitti upseereita erittäin hyvin hoidetusta arkistosta. Hänen mukaansa arkisto on kasattu sotilaallisella täsmällisyydellä.

Kitee-Seuralla on käytössään viralliset arkistotilat Vanhassa pappilassa, kun Kiteen seurakunta luovutti seuran käyttöön entisen kirkkoherranviraston huoneiston. Viime kesänä seura rakensi arkistohyllyjä yli 50 metriä. Arkistoon on tähän mennessä kertynyt paitsi seuran omaa arkistoa myös reilun kymmenen yhdistyksen aineistoa. Äskettäin luovutti arkistoaan pappilan suojiin mm Kiteen Sotainvalidit ry. Seura ottaa jatkossakin vastaan paikkakunnalla toimivien yhdistysten, yhteisöjen ja yksityisten henkilöiden arkistoja säilytettäväksi.


Olavi Lautamäki