Olavi Lautamäki saa MP-viirin

 

 ENNÄTYSYLEISÖ KITEEN JOULUTULILLA


13.12 kokoontui joulutulille Kiteen Hutsin ns. kesäteatterin monttuun tarkasti laskien 128 henkeä ja koska laskija on entinen poliisi Kauko Kake Raekorpi luku on oikein. Viimevuotiseen tapaan maa oli lähes lumeton, montussa oli vähän lunta, pikkuisen pakkasta ja tyyni ilma. Rakotulet, nuotiot, jätkänkynttilät ja roihut valaisivat tummaa iltaa houkutellen makkaranpaistoon ja glögin nauttimiseen.

Kiteen Reserviläisten varapuheenjohtaja Veikko Mattila toivotti yleisön tervetulleeksi ja kutsui illan kunniavieraan rajavartiomestari evp Olavi Lautamäen ”rivin eteen”. Mattila kertasi Ollin maanpuolustusansioita: mukana monessa lähinnä loistavana lehtireportaasien tekijänä paikkakunnan, maakunnan ja jopa valtakunnallisiin lehtiin sekä toimijana Reserviläis-, Veteraani-, Rajamieskiltajärjestöissä sekä kotiseutuyhdistyksissä. Mattila luovutti Ollille Maanpuolustus-Peruskalliomme viirin Reserviläisten logolla postuumisti hänen 75-vuotispäivän johdosta. Kiteen Reserviupseerien varapuheenjohtaja Reijo Kohonen onnitteli yhdistyksen puolesta Ollia.

Kirkkoherra Sakari Takala puhui jouluisasti ja laulatti yleisöä kauneimmilla joululauluilla harmonikkataiteilija Timo Hacklinin säestäessä. Kaikesta näki, että ihmiset viihtyivät ja nauttivat hetken hiljentymisestä kiireen keskellä. Meitä järjestäjiä ilahduttivat monet kiitokset joulutulista, ne antavat pontta toimintaamme. Paikan siivoamisen jälkeen poistuimme tyytyväisinä koteihimme.


Teksti ja kuva: Reijo Kohonen