AIKA KIITÄÄ


Niin siinä taas käy, kuten niin monena vuonna aikaisemminkin. Yhtäkkiä huomaa, että aika vierii hämmästyttävällä nopeudella eteenpäin. Nytkin, kun tämä lehti tulee painosta on melkein kesäkuun puoliväli. Varsinkin keväällä, kun lumienlähdön jälkeen on kaikenlaisia kevätaskareita tuntuu aika suorastaan lentävän eteenpäin.

Allekirjoittanut on nyt työskennellyt ensimmäisen puolivuotisjakson ja täytyy sanoa, että ei ole aika käynyt pitkäksi. Jo ensimmäisessä kirjoituksessa hämmästelin tätä yhdistystoiminnan monimuotoisuutta. Nyt tuo hämmästys on muuttunut ihailuksi sitä aktiivista joukkoa kohtaan, joka pyyteettömästi pyörittää toimintaa. Jottei tuo pelkkä aktiivisen joukon kehuminen pahastuttaisi jotakin, on huomattava se seikka, että tarvitaan myös taustalla olevaa tukiverkkoa. Tukiverkolla tarkoitan sitä osaa jäsenistöstä joka on mukana maksamalla jäsenmaksunsa ja pitää sillä tavalla tuntosarvet esillä mitä reserviläissektorilla tapahtuu. Jokainen kantaa kortensa omalla tavallaan kekoon.

  Tapahtumia on ollut runsaasti. On ollut yhdistysten kokouksia ja tapahtumia, toimikunnat ovat kokoontuneet, urheilijat harrastaneet ja kilpailleet ja myös veteraaneille on kerätty rahaa. Kutsuja on sadellut toiminnanjohtajalle, mutta tuo aika on rajallinen, joten vaikka mieli tekisi, jokaiseen tilaisuuteen ei millään ehdi. Seuraavassa on muutamia poimintoja kevään tapahtumista.

  Piirien kokousten osalta tärkein oli piirien kevätkokous 13.3 Onttolassa. Tili- ja toimintakertomukset hyväksyttiin, mutta oli myös mukava olla mukana palkitsemassa Pekka Nupposta (vuoden reserviläinen) ja Raine Turusta (vuoden tiedottaja). Joensuun Reserviupseerit ry ja Pyhäselän Reserviläiset ry puolestaan palkittiin vuoden yhdistyksinä.
Piirihallitukset puolestaan ovat kokoontuneet Ilomantsissa ja Nurmeksessa. Kokousjärjestelyistä suuret kiitokset molempien paikkakuntien yhdistyksille.

  Urheiluosastolla mieleen on jäänyt varsinkin reservipiirin partion voitto C-sarjan partiohiihtokisassa Onttolassa 13.3. Tuo C-sarja antaa ehkä väärän kuvan. Sarja on kuitenkin tulostasoltaan huomattavasti kovempi kuin A-ja B-sarjat. Piirien partio lähti puolustamaan mestaruutta vuodelta 2007 ja onnistui. Kisan jälkeen oli joukkueessa hiihtäneiden Timo Makkosen, Rauno Saastamoisen, Heikki Räisäsen ja Mikko Auvisen kasvoilta luettavissa se, että nyt oli saavutettu jotain makeaa. Olipa myös kannustusjoukoissa olleen Yrjö Makkosen puseron selkämys melko märkä, kun hyvin menneen ammunnan jälkeen hän juoksi ladun varteen kirittämään partion menoa. Ilo oli katsoa kuinka hyvin jalka nousee vanhemmallakin iällä. Näyttäisi kenttäkelpoisuus olevan kohdallaan.

  Hyvä mieli tuli myös, kun kävin katsomassa perinnekiväärimiesten ammuntoja 20.4 Kontiorannassa. Tapahtuma oli MPK:n kurssi johtajanaan Ahti Korhonen. Reserviläisistä joukkoa johti Olavi Ehrukainen. Pystykorvat paukkuivat ja aina välillä käytiin ihailemassa osumia. Huumori lensi ja ryppyotsaisesta kympin kyttäämisestä ei ollut merkkiäkään. Mieleen painui myös varomääräysasioiden tarkka noudattaminen ja tiukka keskittyminen kun patruuna oli piipussa.
Puolenpäivän aikaan pidetty kahvihetki nokipannulla keitettyine kahveineen kirvoitti myös mukavalla tavalla ampujien kielenkantoja. Maailma parani monelta kantilta, kunnes taas oli aika työntää patruuna piippuun ja suorittaa tasainen ja puristava laukaus.

  Paljon muuta on myös tapahtunut. Kun tämä lehti ilmestyy ovat yhdistykset osallistuneet moniin eri tapahtumiin. Osastot ovat olleet niin 10.5 pidetyillä Outokummun Messuilla kuin 6.-8.6 pidetyillä Karjalan Messuilla. Tämän ohella on suoritettu veteraanikeräystä ja moneen muuhunkin on osallistuttu.

Paljon siis tapahtuu eikä palstatila riitä kaikkien läpikäymiseen joten toivottelen jäsenistölle hyvää kesää. Toivotaan että pilvivyöhykkeet kiertävät Suomen ja aurinko paistaa ladaten akut,
jotta virtaa riittää myös kun syksyn lehdet putoavat.
 
 
Ari Eskelinen
Pohjois-Karjalan reserviläispiirien
toiminnanjohtaja