Raimo Liukku puhuu
KITEEN KERHOJEN yhteiskokous


5.5 Reserviupseerien ja Reserviläisten hallitukset pitivät työkokouksen Osuuspankin kerhotiloissa.
Asioina käsiteltiin mm. 18.5 Kaatuneiden Muistopäivän kunniavartiot , sotahistoriallisen retken valmistelutilanne, Veteraanien rantakala 12.6, Eko-aseen päivitys so. uusi kaapeli USB-päätteellä,
Prosenttiammunta joudutaan tänäkin vuonna suorittamaan pienryhmin yksityisellä yhden ampujan radalla, koska Kiteen kaupunki ei ole tehnyt ampumaradan hyväksi mitään.
Veteraanien SM-pilkkikilpailut 27.3 Kiteenjärvellä onnistuivat hienosti. Kerhomme osallistuivat järjestelyihin.

  Erikoisen hieno päätös oli lahjoittaa lakkautuneen Kiteen Reserviupseerien Naisten tilillä olleet varat n. 700 euroa Kiteen Sotaveteraaneille. Päätöksen taustalla on erikoinen sattuma: upseerien hallituksen jäsen Kyösti Hurskainen lähti merkkipäiviään pakoon vaimonsa kanssa ja osui samaan lomapaikkaan kuin upseerien puheenjohtaja Raimo Liukku ja tämän vaimo. Palmujen alla ”hallituksen edustajat”eli ilmeisesti vaimot keksivät idean: Kiteen Kansanopiston veteraanikursseille heinäkuussa ja syyskuussa annetaan em. summa retkien tekoon. Retkenkin olivat vaimot jo suunnitelleet. Eihän hallitukset voineet muuta kuin hyväksyä noin mainion esityksen.

  Kokouksen päätteeksi muistettiin hammaslääkäri evp, ltn Kyösti Hurskaista Kiteen Reserviupseerien lautasella ja Talvisodan Pikkujättiläinen-kirjalla hänen 70-vuotispäivänsä johdosta. Raimo Liukku piti Köpälle puheen, jossa muisteltiin tämän uraa Kiteen Reserviupseereissa. 1.1.1964 hän liittyi kerhoon ja kun joulun kunniavartiot v. 1965 alkoivat, Köpä aloitti kunniavartioiden pitkän sarjan. Vain kolme kertaa on jäänyt väliin, kaksi ulkomaan matkan ja yksi perhetapahtuman vuoksi. Köpä tunnetaan myös takavuosien huippuampujana, jonka käsi ei vieläkään vapise, lisäksi hän on kunnostautunut viehkojen teossa ja pitkäaikaisessa hallitustyöskentelyssä. Upseerien puheenjohtaja Raimo Liukku luovutti Kyösti Hurskaiselle lautasen ja Reserviläisten varapuheenjohtaja Pertti Varis kirjan. 
 
 

Teksti ja kuva: Reijo Kohonen