MESTARUUDEN PUOLUSTAMINEN ONNISTUI!


Pohjois-Karjalan Rajavartiostolla oli kunnia järjestää 10.-13.3.2008 hiihdon sotilas- SM-kilpailut. Kilpailut suoritettiin Onttolan ja Pärnävaaran kilpailukeskuksissa.


Pohjois-Karjalan Reserviläiset ovat perinteisesti olleet vahvoja partiohiihtokilpailussa. Tänä vuonna oli puolustettavana edellisen vuoden C-sarjan mestaruus. Itse asiassa Pohjois-Karjala otti vuonna 2007 kaksoisvoiton.

Tämänvuotinen kilpailu suoritettiin Onttolan raskailla latu-urilla. Hiihtomatka oli 27,5 kilometriä, joten helpolla mestaruutta ei otettu.

Partiohiihto on siitä mielenkiintoinen laji, että vaikka hiihtomatka on pitkä niin usein ratkaisut tapahtuvat ampumapenkalla. Tämänvuotinen kilpailukaan ei tuottanut muutosta tähän tosiasiaan. Timo Makkosen ”kipparoima” ykköspartio selvisi kahdella sakolla (6min), kun taas suksella lujempaa kulkeneet kymenlaaksolaiset ampuivat 4 sakkoa (12min). Maalissa ero ykkösen ja kakkosen välillä oli vajaa minuutti.
Lujilla oltiin ja voi kyllä sanoa, että poikien kasvoilta oli luettavissa, että tämä oli sitä hunajaa mitä kilpaurheilija tarvitsee.
Kakkospartio sortui tällä kertaa ammuntaan, sakkoja kertyi 10 kappaletta(30 min). Suksi kulki kuitenkin mukavasti tällä ns. suunnistajapartiolla, joten jatkossa on odotettavissa tätäkin mallikkaampia suorituksia.


Alla kilpailun tulokset ja osallistujat:

Partiohiihto 13.3.2008
C-SARJA

1 Pohjois-Karjalan reserviläiset 1 1:46:30 [6]
kapt Timo Makkonen, ylik Rauno Saastamoinen, kers Heikki Räisänen ja korpr Mikko Auvinen

2 Kymenlaakson reserviläiset 1 1:47:14 [12]
ylik Mikko Maaranen, ylik Tommi Lavonen, kers Ville Toivonen ja alik Antti Häkämies

3 Kymenlaakson reserviläiset 2 1:49:06 [12]
ylik Heikki Tonteri, kers Janne Jokiranta, Vänr Ville Simola ja vänr Tuukka Turkka

9 Pohjois-Karjalan reserviläiset 2 2:19:23 [30]
kapt Jaakko Leppänen, vänr Hannu Airila, vääp Petteri Vainio, alik Mika Piminäinen


Teksti:
Ari Eskelinen
Kuva: Reijo Väisänen