PERINNELIITTO TÄYTTI VIISI VUOTTA


Tammenlehvän Perinneliiton tehtävänä on vaalia sotiemme veteraanien perinteitä.

Tammenlehvän Perinneliitto ry juhli Helsingissä 24.4. viisivuotista taivaltaan. Juhlallisuudet alkoivat aamulla klo 10.00 seppeleenlaskulla Hietaniemen sankarihautausmaalle. Tervehdyksiä Perinneliitto otti vastaan klo 14.00 alkaen ravintola Ostrobotnian tiloissa.

  Valtakunnalliset veteraanijärjestöt perustivat Tammenlehvän Perinneliiton vuonna 2003 vaalimaan Suomen vuosina 1939-1945 käymien sotien ja niiden veteraanien perinteitä. Tarkoituksena on, että Perinneliitto vastaa veteraaniperinteen säilyttämisestä myös sen jälkeen kun varsinaisten sotiemme veteraaneja edustavien järjestöjen toiminta on päättynyt.

  Tammenlehvän Perinneliittoon kuuluvat kaikki sotiemme veteraaneja edustavat, valtakunnalliset järjestöt. Lisäksi jäsenenä on laaja joukko yhteistyökumppaneita. Myös Reserviläisliitto on jäsenenä Perinneliitossa. Liiton puheenjohtaja Matti Niemi kuuluu jäsenenä Perinneliiton hallitukseen.

  Reserviläisliitto on mukana liiton laajan veteraanityön johdosta. Tehtyjen selvitysten mukaan noin 3/4 liiton paikallisyhdistyksistä tukee sotiemme veteraaneja edustavia järjestöjä tai yksittäisiä veteraaneja. Laajinta on valtakunnallisiin veteraanikeräyksiin osallistuminen mutta myös erilainen perinnetyö on yleistä.

  Veteraaniperinteen vaaliminen on määritelty yhdeksi liiton toiminnan painopistealueeksi myös tulevina vuosina.