Lauantain vaativa pyöräilyosuus saatiin polkea 
keväisen kauniissa säässä.

Köysiradalla tarvittiin taitoa, tahtoa ja tasapainoa.
Vasemmalta lukien Minttu Kinnunen, Outi Piipponen 
ja Viivi Törrönen käyttävät tottuneesti pienoiskivääriä.

 PYYMÄEN PYRÄYS POLJETTIIN SEITSEMÄNNEN KERRAN


Polkupyörin tapahtunut sotilas- ja maastotaitokilpailu - Pyymäen Pyräys - poljettiin Pohjois-Karjalassa seitsemättä kertaa 17.-18. toukokuuta Kontiolahden ympäristössä. Ensimmäinen päivä edettiin poutasäässä, mutta toinen sitä vastaavasti hyisessä vesi- ja räntäsateessa. Toisin sanoen olosuhteet olivat keskimäärin hyvät.

Jotoksen perinteisenä tavoitteena oli koetella partioiden kykyä menestyä sotilaan taitoja mittaavissa tehtävissä yksilö- ja partiotasolla. Viikonlopun ohjelmasisältö oli monipuolinen ja haastava. Tärkeimmät tehtävärastit oli keskitetty Kontiorantaan. Varsinaisen pyörämarssin aikana suunnistettiin partioittain ja poikettiin kylmille rasteille hakemaan tunnukset kilpailukortteihin.

  Jotokseen ilmoittautuneista oli muodostettu kolmen henkilön partioita, jotka kisailivat pisteistä. Jotoksen kokonaispituus vaativassa maastossa oli noin 50 kilometriä. Siihen sisältyivät lauantain ja sunnuntain lukuisat tehtävärastit Kontiorannassa. Lisäksi marssireitin läheisyyteen oli asetettu toistakymmentä kiintorastia tehtävärastien lisäksi.

  Järjestelyistä vastasivat Enon ja Kontiolahden reserviläisyhdistykset yhdessä Pohjois-Karjalan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sekä Pohjois-Karjalan Prikaatin kanssa. Toimitsijoina tapahtumassa toimivat Enon, Kontiolahden, Liperin, Joensuun, Juuan ja Outokummun reserviläisyhdistysten edustajat vahvistettuna yhdellä Jyväskylän Reserviupseerit ry:n jäsenellä.


Tulokset

Tasaista oli taistelu tänäkin vuonna, sillä kärkeen sijoittuneet partiot erottuivat toisistaan pienin piste-eroin. Kisassa oli mahdollista saada maksimissaan 134 pistettä.

1.) Partio 7: Tomi Eronen ja Petri Silvennoinen (101.5 p), 2.) Partio 1: Eero Hirvonen, Mikko Puhakka ja Timo Olkkonen (98.5 p)
3.) Partio 10: Jukka Luotola, Hannu Myllymäki ja Mikko Aimola (96.0 p), 
4.) Partio 5: Matti Antikainen, Juha Turunen ja Tomi Kolehmainen (95.5 p), 
5.) Partio 3: Antti Väänänen, Timo Sallanne ja Markku Väänänen (92.0 p), 
6.) Partio 9: Aki Vartiainen, Pertti Leinonen ja Pekka Nupponen (90.0 p) , 
7.) Partio 8: Harri Nupponen, Seppo Kiiskinen ja Jarmo Juvonen (84.0 p), 
8.) Partio 6: Minttu Kinnunen, Viivi Törrönen ja Outi Piipponen (76.5 p) , 
9.) Partio 2: Seppo Sälliluoma, Jussi Raerinne ja Seppo Hyttinen (68.0 p)

Voittajapartion jäsenet saivat palkinnokseen kiertopokaalin lisäksi täydelliset retkikeitinsarjat, toiseksi sijoittuneet kahvipannut nuotiokahveja varten ja kolmanneksi taistelleet upeat MPK:n t-paidat. Onneksi olkoon kaikille partioille!


Tervetuloa 8. Pyymäen Pyräys -polkupyöräjotokseen 16.-17.5.2009!