Karavaani kulkee

Pohjois-Karjalan reservipiirit elävät vireän toiminnan aikaa. Viime vuoden täyttivät Reserviupseeriliiton ja -piirin juhlavuoden tapahtumat. Vuosi huipentui viikonloppuun, jossa pidettiin RUL:n liittokokous ja piirin vuosijuhlat. Liitossa voidaankin puhua Joensuun jälkeisestä ajasta, sillä liitto sai täällä uuden puheenjohtajan ja kolmivuotissuunnitelman. Toimintakertomusta tehdessään huomaa, miten monta lähtöä, puhelua ja paperia tuollainen toimintavuosi vaatii. Puheenjohtajisto ja juhlatoimikunta ovat tehneet työpäiviensä lisäksi mittavan työrupeaman vapaaehtoisen maanpuolustuksen hyväksi. Ohessa on toki hoituneet molempien piirien rutiinit, kuten muinakin vuosina.
Piirit eivät jää lepäämään laakereilleen. Reserviläispiirin tämänvuotinen koetinkivi on Reserviläisliiton mestaruusammunnat. Käytännössä järjestelytehtävää hoitaa Kontiolahden Reserviläiset ry. Kilpailun johtajana toimii Yrjö Tiilikainen. Kilpailujen suojelijaksi on lupautunut Pohjois-Karjalan Sotilasläänin komentaja, eversti Heino Pikkukangas. Joensuulaiset ovat sitoutuneet talkoisiin kisojen läpiviemiseksi. Organisaatio on kouluttautunut jo vuoden ajan ja jatkaa edelleen valmistautumistaan. Piirin ruutiampumakisat ensi kesänä toimivat yhtenä tehtävän harjoitteluna. Piirin konttorista katsottuna pullat ovat hyvin uunissa tämän asian suhteen.
Vuoden 2003 kesällä Pohjois-Karjalan reservipiirit saavat taas uuden haasteen. Reserviläisurheiluliiton ampumasuunnistuskilpailut järjestetään meidän alueellamme. Liperin yhdistykset ovat ottaneet vastaan kilpailun järjestelyt ja pitävät yhteistoimintana kisat. Kari Laanisen ja Juha Räisäsen johdolla on jo ryhdytty valmistelutöihin. Ratamestariksi on lupautunut ratamestarikonkari Juhani Rauasmaa, joten kilpailijoilla on lupa odottaa haastavia ratoja. Valmistelut sujuvat hyvin tätäkin kisaa varten.
Reserviläispiiri on suunnannut katseensa myös vuoteen 2005, jolloin Reserviläisliitto pitää syyskokouksensa Joensuussa ja piiri juhlii 50-vuotista maanpuolustustyötään. Nyt pitäisi löytää nopeasti HISTORIIKIN KIRJOITTAJA, että teos olisi valmis ennen juhlia. Kenellä on yksikään kivi käännettävänä asian suhteen, tehkää se! Piiritoimisto ottaa vastaan vinkkejä enemmän kuin mielellään. Eikä kirjoittajan sotilasarvo - tai sen puute ratkaise asiaa tälläkään kertaa.
Edellä mainitut tilaisuudet antavat kosolti mahdollisuuksia reserviläistyöhön. Lisäksi näillä järjestelyillä on se hyvä puoli, etteivät ne jää "vaatteisiin", vaan loppuvat tietyllä aikataululla. Tämän vuoksi suosittelenkin kaikkia niitä, joita kysytään organisaatioihin, ryhtymään tarjottuun työhön. Niitä, joita ei ole vielä ehditty kysyä, kehotan ilmoittautumaan johtajille ja sitoutumaan tehtäviin. Näin me saamme tilaisuuksista yhtä tasokkaita kuin Reserviupseeripiirin tapahtumista viime vuonna.
Piirien yhdistyksiin on tullut uusia puheenjohtajia. Toivotan Teidät tervetulleeksi tehtäviinne. Piirihallitus on myös kokenut verenvaihtoa. Myös uusille hallituksen jäsenille lämpimät tervetulotoivotukset!
Suosittelen molempien ryhmien paneutumista tehtävään niin, että toiminta jatkuu vireänä niin yhdistyksissä kuin piirihallituksessa. Itse asiassa valittu on vastuussa tästä otettuaan tehtävän vastaan. Olen yhdistysten tukena ja apuna niissä asioissa, jotka hallitsen ja lopuista otan selvää pystyäkseni auttamaan. Parhaiten olen tavattavissa sähköpostilla. Puhelimella tavoittaa helpoimmin 09 - 18 välisenä aikana. Kirje löytää toki myös piiritoimiston.
Vuosisuunnitelman vienti kalenteriin, suunnittelu ja riittävän pitkän valmistautumisajan varaaminen antavat tekijöille tilaa toimia. Silloin vastuuväki ei ole yhtenään housut nilkoissa tehtävien suhteen ja eikä työ muodostu tervan juonniksi.

Uuteen toimintavuoteen uskoen

Tenho Ilvonen