Valtakunnallinen polkupyöräjotos

PYYMÄEN PYRÄYS

Pyymäen Pyräys on valtakunnallinen polkupyörin tapahtuva sotilas- ja maastotaitokilpailu reserviläisille, joka järjestetään ensimmäistä kertaa 4.-5. toukokuuta 2002 Kontiolahdessa. Tavoitteena on mitata ryhmien kykyä menestyä sotilaan taitoja mittaavissa monipuolisissa tehtävissä ja laajentaa samalla myös yksilötason osaamista.
Toiminta alkaa Pohjois-Karjalan Prikaatissa Kontiorannassa lauantaina 4.5. aamulla klo 9 ja päättyy samaan paikkaan sunnuntaina 5.5. klo 16 mennessä. Ryhmät ovat kolmen henkilön muodostamia partioita, jotka kilpailevat keskenään jaettavista irtopisteistä. Lauantain reitti on n. 40 km, joka sisältää 10 tehtävärastia ja sunnuntain pyräys on n. 20 km sisältäen 3 tehtävärastia. Kilpailun huoltohenkilöstö on varautunut korjauksiin pyörärikkojen varalta.

Melkoiset järjestelyt

Järjestäjien puolesta ryhmän varustuksena ovat polkupyörä, karttalaukku, kompassi, maastopuku, kumisaappaat, miehistövyö, maastolakki, villa- ja nahkakäsineet sekä majoitukseen liittyvänä puolijoukkueteltta, lyhty, kamiina, makuualusta ja makuupussi.
Alustava muonitusohjelma on suunniteltu seuraavasti: lauantaina jaetaan ammuntojen yhteydessä lounas ja klo 18 päivällinen sekä on myös mahdollista, että illalla sotilaskotiautokin voi "eksyä" majoitusalueelle. Sunnuntaina klo 7 alkaen jaetaan aamupala ja maalialueella klo 13 alkaen kahvia, mehua ja sämpylöitä. Harjoituksen päätyttyä halukkaille tarjotaan vielä päivällinen ruokalassa.
Kilpailijoille on järjestetty myös oheisohjelmaa: lauantai-iltana asehistoriallisen killan näyttely ja sotaveteraanitapaaminen. Sunnuntaina ovat Prikaatin perinnehuoneet ja uimahalli avoinna sekä sotilaskoti, joka pitää oven raollaan klo 10-18 välisen ajan.
Järjestelyistä vastaa EKO -paikallisosasto yhdessä Pohjois-Karjalan Prikaatin kanssa.

Kilpailun sisältöä tiivistettynä

Lauantai 4.5. - Kilpailijoiden vastaanotto ja varusteiden jako Prikaatilla klo 9 alkaen. Varuskunnan ampumaradalla rynnäkkökiväärin kouluammunta klo 10-12. Ammuntojen yhteydessä tarjotaan lounas. Partiot lähtevät Prikaatilta taipaleelleen kolmen minuutin välein klo 12 alkaen. Partiot polkevat n. 40 kilometrin reitin ja käyvät läpi 10 tehtävärastia. Saapuminen majoitusalueelle, jossa päivällinen klo 18 alkaen. Iltatoimet ja yöpyminen teltoissa.
Sunnuntai 5.5. - Aamupala alkaen klo 7. Tämän jälkeen klo 8 lähtö päivän kisaan. Partiot polkevat n. 20 kilometrin reitin ja käyvät läpi 3 tehtävärastia. Kilpailijoiden maaliin saapumista aletaan odotella n. klo 10.30 jälkeen. Kisa päättyy klo 13. Varusteiden luovutus, palkintojen jako ja osallistujien kotiutus klo 16 mennessä. Harjoituksen päätyttyä halukkaille päivällinen ruokalassa.
Tehtävistä sen verran, että kisassa kysytään sekä sotilas- että partiopoikataitoja. Mukana on sotilaan perinteisiä tehtäviä sekä arviointia ja paikantamista, suunnistusta ja ensiapua, vesistön ylitystä ja "tulella leikkimistä". Kilpailukorttiin merkitään saadut irtopisteet, jotka lasketaan yhteen. Voittajapartio on se, joka kerää eniten pisteitä. Osallistumismaksu on yhteensä 70 € per partio. Tervetuloa ja onnea matkaan!

Tiedustelut ja ilmoittautuminen piiripäällikkö Carl-Erik Spåre
013 181 3060 tai 040 565 5578,
email: [email protected] tai www.maanpuolustuskoulutus.fi

Teksti ja piirros: Väinö Mononen

Piirros: Kontiolahti kutsuu kisailijoita kuluttamaan kumipyöriä.