Oikea reserviläishenki

JUUAN MÄNTYLAMMEN JOTOKSELLA

Reserviläisten Mäntylammen jotos jotosteltiin toukokuun alussa Juuassa perinteiseen tapaan. Takana on jo 24 vuosittaista jotosta. Tämä on hyvä reserviläistapahtuma, sanoi jo monet Mäntylampi -jotokset käynyt P-K:n Reserviläispiiri ry:n kunniapuheenjohtaja Eero Jako.
Jotosjoukolle Mäntylammen kämpällä puhunut Jako sanoi arvostavansa Juuassa tapahtuvaa oikeaa otetta reserviläistyöhön. - Mäntylammen jotoksella pidetään yllä yhteistyöhenkeä ja samalla kartutetaan ruumiillista kuntoa. Täällä jotoksella on oikea reserviläishenki. Tänne tulemista ja täällä olemista kaipaa, Jako sanoi.
Ensikertalaisina tyytyväisen iloisia jotokseen ja kämpällä yöpymiseen olivat myös Viekin ja Polvijärven reserviläisyhdistysten puheenjohtajat Ahti Kiiskinen ja Lauri Tanskanen.

Standaareja ja tuloksia

Jotoksella Juuan Reserviläiset ry:n puheenjohtaja Hannu Martikainen palkitsi yhdistyksen standaarilla valtakunnan vuoden reserviläiseksi nimetyn res. vääpeli Jarmo Tolvasen. Tolvanen sanoi iloitsevansa reserviläis-yhdistyksen korkeimmasta huomionosoituksesta, yhdistyksen standaarista ja erityisesti
siitä, että se luovutettiin juuri täällä jotoksella. - Vuoden reserviläinen tittelistä kuuluu kiitos myös tukijoukoille, reserviläispiirille, oman yhdistyksen johdolle ja jäsenistölle, Tolvanen sanoi kiitospuheessaan.

Yhdistyksen standaarin sai myös johtokunnan pitkäaikainen jäsen res. ylikersantti Unto Kokkonen. Sissiosaston puheenjohtaja Harri Miettinen luovutti vuorostaan osaston standaarin Hannu Martikaiselle. Res. alikersantti Jouni Kallisen suunnitteleman jotoskilpailun voiton vei joukkue, johon kuuluivat Eero Jako, Risto Rantametsä ja Ahti Kiiskinen. Toiseksi ponnisteli Kalevi Martikaisen, Risto Savolaisen ja Jarmo Tolvasen joukkue. Kolmas oli joukkue Hannu Martikainen, Harri Miettinen ja Olli Vapekko.

Teksti ja kuva: Matti Puoskari


Kuva: Reserviläisten joukko Mäntylammen kämpällä. Vas. vanhin jotoksen kävijä Olli Vapekko (92 v) vierellään nuorin Atte Tanskanen (8 v). Keskellä standaarin saajat: Valtakunnan vuoden reserviläinen Jarmo Tolvanen (vas), Unto Kokkonen ja Hannu Martikainen.