Lieksan ARMY-AITTA

VARUSTAA RESERVILÄISET

Meille reserviläisille, jotka ”asustamme” aika ajoin metsän siimeksessä ja samalla tietysti hyvällä syyllä poissa kotoa, ovat vaatetus ja varusteet tärkeässä roolissa. Mitä ja mistä sitten mitäkin saa ja millä hinnalla? Kaikki on suhteellista, mutta täällä nälkämailla tuntee usein itsensä ulkopuoliseksi ainakin tuotetarjonnan suhteen. No, etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Niin kävi itsellenikin kulkiessamme kerran reserviläisporukan kanssa Kainuuta kohti. Army -kyltti kiinnitti huomiota Lieksan ohi kulkiessamme. Pyörähdimme uteliaina katsomaan, mitä se taakseen mahtanee kätkeä. Niinpä niin, täältähän löytyy sellaista mitä tarvitaan heti mukaan. Kauppa kävi ja hyvä niin. Tämän ensivisiitin jälkeen onkin sitten ollut tapana aina ohitse kulkiessa poiketa liikkeessä.

Verrattuna postimyynnin ”arpapeliin”, etuna tässä tapauksessa on mielestäni se, että vaatteita voi kukin sovittaa turvallisesti paikanpäällä ja mikä parasta, materiaalit voi tunnustella rauhassa läpikotaisin ja sen perusteella valita mukaansa mieleisensä tuote. Hintalaatu -suhde on jokaisen sitten itse ratkaistava.
Tuotevalikoimista löytyy yhtä lailla varusteita ja monipuolista vaatetusta myös metsästäjille ja kalastajille sekä muille ”metsänmenninkäisille”. Myös lapset on otettu huomioon. Heille on tarjolla vaatetuksen lisäksi mm. leluja ja karamellia. Niin se vaan on, että paikallinen on usein miten se paras ostospaikka, sillä siellä on ”valittajallakin” vielä mahdollisuutensa. Käykäähän kylässä!

Teksti ja kuva: VM

Kuva: Myymälänhoitaja Ossi Kettunen täyttämässä pakkasten ”ansiosta” tyhjentynyttä talvivarusteiden hyllyriviä.